Sobre nosaltres

  • Què és el Cau?
El cau, l’agrupament escolta
En un poble, en un barri, el cau és un lloc de trobada, on s’apleguen infants, joves i caps per dur a terme activitats o preparar-ne de noves. És el punt de partida dels projectes. L’agrupament és un espai de llibertat, d’expressió i d’iniciatives on el nostre escoltisme es viu quotidianament, i des d’on cadascú contribueix a fer viure el projecte d’Escoltes Catalans.
  • LES UNITATS

Al cau, els infants i joves s’organitzen en grups d’edat anomenats unitats. Cadascuna realitza diferents activitats amb uns objectius concrets, que responen a les necessitats específiques dels nois i noies. Les unitats o etapes educatives són:

FOLLETS (6-9  anys).  Els  infants  aprenen  a  compartir  i  a  ser  persones  més  autònomes. “Un follet mai oblidarà al seu Panda”

LLOPS (9-12 anys). Les nenes i nens aprenen a conviure i a treballar en equip. Comencen a tenir els seus propis valors.“Un llop mai no estarà sol.”

RAIERS (12-15 anys). Els nois i les noies desenvolupen el caràcter i enriqueixen la seva personalitat. “Un raier sempre buscarà el seu nord i mai abandonarà el seu Rai

PIONERS (15-17 anys). És el temps decisiu per als ideals, per a les preguntes i les ambicions. Noies i nois esdevenen els veritables protagonistes de la vida de la unitat. “Un pioner és qui decideix ser”

CLANERS  (17-18 anys). És una unitat que no tenen tots els caus i és on els joves s’encaren al repte de ser cap. “Capaçita’t”

  • Què fem al Cau?
* Al cau es fan activitats molt diverses i variades enfocades en funció de les necessitats educatives i segons l’edat: tallers, excursions, jocs de nit, campaments d’estiu i setmana santa, manualitats, sortides compartides amb altres infants i joves, descobertes de natura, i moltes altres coses.

De cara al medi proper, el cau participa en activitats del poble com ara: la festa major a través de gimcanes, la castanyada, la fira de Santa Llúcia posant una parada on els nens són els protagonistes i Carnestoltes (el cau fa una disfressa conjunta i es dóna conèixer). D’aquesta manera, els nens s’impliquen en la vida social de la seva localitat i aprenen quines tradicions es celebren i de quina manera ho fan.

En definitiva ens agrada pensar que som una gran família, formada per nosaltres els Caps, els infants i joves que omplen el Cau de màgia i Alegria, i vosaltres, els pares mares i tutors, que ens confieu els vostres fills i creieu i formeu part d’aquest projecte.

  • Qui som?

-Escoltes Catalans

l’escoltisme és…

Una manera de viure
Un projecte educatiu que ajuda a formar persones sinceres, actives i compromeses. On nois i noies participen en projectes i activitats, des d’una excursió de cap de setmana fins a la descoberta d’un país llunyà. Tot l’any, infants i joves creixen junts sota la responsabilitat dels i les caps, joves competents plens d’ilusió i en formació constant.
Un moviment educatiu i juvenil
Els caps dediquen part del seu temps lliure a transmetre una sèrie de valors a les noves generacions sense  esperar  res  material  a  canvi;  una  font  d’enriquiment  personal  incomparable. L’escoltisme és el major moviment infantil i juvenil del planeta, amb quasi 40 milions de persones i presència a la pràctica totalitat dels països. Escoltes Catalans és membre de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que aplega i representa l’escoltisme del nostre país a nivell nacional i internacional.